Over Ons

Wij zijn een stichting met vrijwilligers uit Muiden en Muiderberg.

Wij werken er hard aan om een monument te realiseren voor de bemanning van Halifax JB803. welke in de Noordpolder is neergestort op 1 mei 1943

Guus Kroon: Lokale historicus. oprichter en secretaris van onze stichting.

David van Coolwijk: Vrijwilliger, onderzoeker en webmaster.

Ik ben vader van Lisa, Joost en Louise en ben getrouwd met Charlotte, in het dagelijks leven ben ik buschauffeur in het OV in Almere bij het bedrijf Keolis.
Door mijn interesse in vliegtuigen uit de 2e wereld oorlog wist ik al vroeg van de Engelse bommenwerper tussen Muiden en Muiderberg. Als echte Zandhaas (bijnaam voor Muiderbergers) ben ik natuurlijk geïnteresseerd in alles wat met de geschiedenis van ons dorp te maken heeft, de Halifax hoort daar uiteraard ook bij!

In 2018 vernam ik via via het initiatief van Guus Kroon om een monument op te richten voor de bemanning. Aangezien ik al wat contacten had gelegd met diverse nabestaanden van de bemanning omdat wij als gezin al enkele jaren op kerstavond kaarsjes voor de crew branden bij de graven heb ik contact opgenomen met Guus Kroon om mijn diensten aan te bieden met mijn kennis van WO2 vliegtuigen en omdat ik door genealogieonderzoek wist hoe ik het beste mensen op kon sporen.

Daarnaast onderhoud ik ook de website van de stichting en de daarbij behorende Facebook pagina.

Ik probeer zo actief mogelijk mee te denken met de stichting teneinde het hele project tot een succes te brengen!

Wouter Wormhoudt: 2e secretaris.

Willem Kroon: Algemeen bestuurslid.

Frans-Jan Ter Beek: Vrijwilliger

Eén keer in de drie maanden komen wij samen om de voortgang van het monument te bespreken.